GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Borrel, Avrupa’dan Rusya’nın komşu ülkelerine olan ihracatın artmasından endişe duyuyor

Yayın: · GÜNDEM
Borrel, Avrupa’dan Rusya’nın komşu ülkelerine olan ihracatın artmasından endişe duyuyor
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa’dan Rusya Federasyonu’nun komşu ülkelerine yapılan ihracatın artmasından endişe duyduğunu belirtti.

Borrell, bu durumu yaptırımlardan kaçınma girişimi olarak nitelendirdi ve AB içindeki kontrollerin sıkılaştırılması çağrısında bulundu.

Reklam

Josep Borrell, Brüksel’de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında “Rusya Federasyonu’na komşu ülkelere yapılan mal ihracatındaki keskin artışı, talep artışıyla açıklamak zor. Bu durum daha çok yaptırımlardan kaçınma girişimine benziyor. Yaptırımlarla mücadele, yalnızca AB dışındaki ülkelere değil, kendi içimizdeki Avrupa şirketlerine yönelik kontrollerin de artırılmasıyla başlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Reklam

İlginizi Çekebilir