Wildberries-Russ, çevrim içi eczane Eapteka’da kontrol hissesini satın alarak sağlık alanındaki faaliyetlerini genişletme yönünde yeni bir adım attı.
Birleşik Wildberries-Russ şirketi (OOO “RVB”, RWB), çevrim içi eczane “Eapteka”da kontrol hissesini satın aldı. RWB basın servisi, “İnterfaks”a yaptığı açıklamada “Eapteka”nın RWB grubuna dahil olduğunu bildirdi.

Şirkette satın alınan hissenin büyüklüğü ve işlem tutarı açıklanmadı. Şirket, “Eapteka”nın RWB grubu tarafından satın alınmasına ilişkin anlaşmanın, geçen yıl ağustos ayından itibaren Wildberries’te ilaç, takviye edici gıda, tıbbi cihaz, kozmetik ürünler ve diğer kalemlerin satın alınmasına olanak sağlayan iş birliğinin uygulanması sürecinde sağlandığını belirtti.
Basın servisi, “Eapteka”nın satın alınmasının “RWB Zdorovye” alanının geliştirilmesi ve dijital sağlık platformu oluşturulması stratejisinin bir parçası olduğunu kaydetti. RWB, ilaç pazarındaki bu oyuncunun kendi ekosistemine katılmasının, şirketin platformdaki ilaç ve sağlık ürünleri ürün gamını önemli ölçüde artırmasını sağlayacağını düşünüyor.
25 binden fazla eczaneyle ortaklık
Basın servisi, işlemin ayrıca RWB’ye platformda sipariş edilen ürünlerin teslim edilmesi için 25 binden fazla eczaneyle ortaklık sağlayacağını bildirdi. Şirketin basın servisi, bunun ülkenin uzak bölgelerinde bile ilaçlara ve sağlık ürünlerine erişilebilirliği önemli ölçüde artırmasının beklendiğini söyledi.
“RWB Zdorovye” Genel Müdürü Anastasiya Karpova, basın servisinin aktardığı açıklamasında, “Oluşturduğumuz dijital sağlık platformu, tıbbi ve farmasötik marketplace’leri bünyesinde birleştirecek ve ‘Eapteka’nın ekosistemimize katılması, bu planların hayata geçirilmesi yolunda yeni bir adım. İlaç ve sağlık ürünlerinin satışı Wildberries’te halihazırda mevcut, ancak uzmanlıkların birleştirilmesi sayesinde hem platformdaki ürün yelpazesini hem de alıcıların ilaçlara erişimini önemli ölçüde genişletmeyi hedefliyoruz. Ortaklarımız olan ilaç üreticileri ise kendi tüketicileriyle temas kurmak için ‘RWB Zdorovye’ altyapısının yeni imkânlarına kavuşacak” ifadelerini kullandı.
“Vedomosti” gazetesi, kaynaklarına dayandırdığı haberinde 2025’ten itibaren “Eapteka”nın yüzde 100’ünün, çevrim içi eczanenin yüzde 45 hissesini Sberbank’tan satın alan iş insanı Aleksey Repik’in yapılarına ait olduğunu yazmıştı.
2011 yılında kurulan “Eapteka”, Rusya Federasyonu’ndaki en büyük uzaktan sipariş eczane servislerinden biri olarak kabul ediliyor. 2024 sonuçlarına göre şirketin geliri yüzde 12 artarak 32,9 milyar rubleye çıktı, net zararı ise yüzde 8 azalarak 4,1 milyar rubleye geriledi.






