GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Rusya’nın uluslararası rezervleri bir haftada 14,3 milyar dolar yükseldi

Güncelleme: · EKONOMİ
Rusya’nın uluslararası rezervleri bir haftada 14,3 milyar dolar yükseldi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Merkez Bankası’nın verilerine göre, ülkenin uluslararası rezervleri bir haftada 14,3 milyar dolar artışla 734,1 milyar dolara yükseldi. Rezervlerdeki artışın, büyük ölçüde olumlu yeniden değerleme etkisinden kaynaklandığı belirtildi.

Rusya’nın uluslararası rezervleri geçtiğimiz hafta yüzde 2 oranında artış gösterdi. Rusya Merkez Bankası’nın verilerine göre, 14 Kasım itibarıyla rezervlerin toplam tutarı 734,1 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. Bu rakam, 7 Kasım 2025 tarihinde kaydedilen 719,8 milyar dolara kıyasla 14,3 milyar dolarlık bir artış anlamına geliyor.

Reklam

Rusya Merkez Bankası’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, rezervlerdeki artışın “esas olarak olumlu yeniden değerleme etkisi” sonucu meydana geldiği belirtildi. Banka, ekim ayının ortalarından bu yana süregelen rezerv düşüşünün bu hafta itibarıyla sona erdiğini de bildirdi. Rusya’nın rezervleri yılın en yüksek seviyesine 17 Ekim 2025’te ulaşmış ve 742,4 milyar dolara kadar çıkmıştı.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, Rusya’nın toplam rezervlerinin yaklaşık yarısı, yani 300 milyar dolar civarındaki kısmı hâlen yaptırımlar nedeniyle dondurulmuş durumda.

Reklam

İlginizi Çekebilir