GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Duma’da marketlerde ihtiyaç sahipleri için ücretsiz gıda rafları kurma zorunluluğu önerisi

Duma’da marketlerde ihtiyaç sahipleri için ücretsiz gıda rafları kurma zorunluluğu önerisi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ

Adil Rusya – Doğru İçin Partisi Başkanı Sergey Mironov, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Anton Alihanov’a, mağazaların ihtiyaç sahipleri için temel gıda ürünlerini içeren ücretsiz raflar kurmasını zorunlu kılacak bir teklif gönderdi. 20 Aralık tarihli mektubun tam metni TASS haber ajansı tarafından yayımlandı.

“Mektupta, Adil Rusya – Doğru İçin partisi fraksiyonunun Devlet Duması’ndaki önerilerinden birinin, mevcut yasalara işletmelerin sosyal raflar organize etme yükümlülüğünü eklemek olduğu belirtiliyor. Bu raflarda, emeklilere ve sosyal olarak korunmasız diğer vatandaş gruplarına statülerini belgeleyen belgeler temelinde ücretsiz olarak verilecek ürünler bulunacak.” ifadelerine yer verildi.

Reklam

Mironov, girişim çerçevesinde sunulacak ürünlerin bir listesinin belirlenmesi ve gıdaların kalite standartlarının oluşturulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, süreci organize eden işletmeler için sadeleştirilmiş bir vergi sistemi getirilmesini ve gıda markelerindeki işleyişin özel denetim altına alınmasını önerdi.

Mironov, aynı zamanda gıdanın daha verimli bir şekilde dağıtılabilmesi için altyapının ve iletişim kanallarının geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Reklam

İlginizi Çekebilir