GAZETEM RUSYA | DÜNYA

Syrian Air, Şam’dan Moskova’ya ilk seferini gerçekleştirdi

Yayın: · DÜNYA
Syrian Air, Şam’dan Moskova’ya ilk seferini gerçekleştirdi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Suriye ile Rusya arasındaki doğrudan hava ulaşımında Syrian Air’in Şam-Moskova seferleri başladı. Suriye, Rusya’nın doğrudan hava ulaşımı bağlantısına sahip olduğu 37. ülke oldu.

Suriye’den bir buçuk yıl aradan sonra ilk uçak Şeremetyevo Havalimanı’na ulaştı. Daha önce Rusya Ulaştırma Bakanlığına bağlı Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), Syrian Air’e Şam ile Moskova arasında düzenli seferler gerçekleştirme izni vermişti.

Reklam

Uçağın Şeremetyevo Havalimanı’na varışında, havacılıkta ilk veya özel önem taşıyan uçuşların karşılanmasında uygulanan geleneksel “su takı” töreni gerçekleştirildi. Apronda konuşlandırılan itfaiye araçları, uçağın geçişi sırasında iki taraftan havaya su püskürterek su kemeri oluşturdu.

Seferler, Airbus A320 uçaklarıyla haftada bir kez pazar günleri gerçekleştirilecek. Uçak Şeremetyevo Havalimanı’na saat 07.00’de varacak, Şam’a ise saat 08.10’da hareket edecek.

Suriye, Rusya’nın doğrudan hava ulaşımı bağlantısına sahip olduğu 37. ülke oldu.

Reklam

İlginizi Çekebilir