Çin ve ABD yönetimlerinin Ukrayna’daki çatışmanın kısa sürede sona ermesini umduğu bildirildi. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Pekin ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Pekin ve Washington’un barışçıl çözüm için çaba gösterdiğini belirtti.
Çin ve ABD yönetimleri, Ukrayna’daki çatışmanın kısa sürede sona ermesini umuyor. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Pekin ziyaretinin ardından açıklamada bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, “Ukrayna krizi konusunda Çin ve ABD, savaşın yakında sona ermesini umuyor. Pekin ve Washington, her biri kendi yöntemiyle, müzakereler ve barışçıl çözüm fikrini ilerletmek için çok şey yaptı.” denildi.
Vang Yi, “karmaşık sorunların basit çözümleri olmadığını ve barış müzakerelerinde bir gecede başarıya ulaşmanın zor olduğunu” vurguladı.
Çin Dışişleri Bakanı, hem Pekin’in hem de Washington’un Ukrayna krizinin çözümüne yönelik girişimlerde bundan sonra da yapıcı rol oynamaya hazır olduğunu belirtti.
Daha önce Trump’ın Çin ziyareti sırasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Ukrayna krizi dahil uluslararası konuları ele aldığı bildirilmişti.






