GAZETEM RUSYA | DÜNYA

Kremlin: Kiev’in uzlaşmaz tutumu Ukrayna için büyük hata

Yayın: · DÜNYA
Kremlin: Kiev’in uzlaşmaz tutumu Ukrayna için büyük hata
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Moskova, Kiev’in siyasi ve diplomatik yollarla çözüm arayışında bir isteklilik göstermediğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sekreteri Dmitriy Peskov, Kremlin’in bu nedenle özel askeri harekâtı sürdürdüğünü söyledi.

Özet

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın siyasi ve diplomatik çözüm arayışına hazır olduğunu ancak Kiev’den bir karşılık görmediklerini açıkladı. Peskov, Ukrayna’nın uzlaşmaz çizgisinde ısrar etmesinin büyük bir hata olduğunu belirterek, Avrupa’nın bu tavrı teşvik ettiğini vurguladı.

Reklam

Peskov, “Sorunun siyasi ve diplomatik yollarla çözümüne hazırız. Ancak şu anda Kiev’den bu konuda bir karşılık görmüyoruz, bu yüzden özel askeri harekâtı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Peskov: Kiev’in uzlaşmazlığı büyük hata

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna yönetiminin uzlaşmaz tutumunun ciddi bir hata olduğunu vurguladı.

Peskov, “Kiev’in uzlaşmazlık çizgisinde ısrar etmesi büyük bir hatadır. Bu, Kiev rejiminin durumunu daha da kötüleştirecektir” dedi.

Avrupalıların Ukrayna’yı bu tutumu sürdürmeye teşvik ettiğini kaydeden Peskov, “Avrupalılar, Kiev’i tamamen absürt olan uzlaşmazlık çizgisini sürdürmeye her şekilde teşvik ediyor. Bu büyük bir hata. Kiev rejimine hiçbir fayda sağlamayacak, aksine durumunu daha da kötüleştirecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, söz konusu açıklamaların “Rossiya 1” televizyonu muhabiri Pavel Zarubin’in Telegram kanalında yayımlanan video kaydında yer aldığı bilgisi verildi.

Reklam

İlginizi Çekebilir