Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ankara’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi’nde Rusya’nın da teşkilata katılması için adımlar atılması gerektiğini belirtti. Tokayev, Rusya’nın üye veya gözlemci olarak teşkilata katılmasının faydalı olacağını ifade etti.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ankara’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi’nde Rusya’nın teşkilata dahil edilmesini önerdi.

Tokayev, Rusya’nın da TDT’ye katılması için adımlar atılması gerektiğini belirterek, “Teşkilatımızın prestijini artırabilmek ve aynı zamanda Rusya’nın da bu formata ya da gözlemci olarak teşkilata katılmasını sağlamak için gereken adımları atmamız gerekiyor. Bu çünkü adil bir şey olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.
Rusya’nın Türk dünyasıyla çok eskiden bu yana hep yakın temasta olduğunu kaydeden Tokayev, “Tarihi bu ülkeye dayanan birçok insan var. Aynı zamanda birçok Rusça kelimenin Türk dillerinden geldiğini de biliyoruz. Genel olarak Rusça kelimeler de dilimize girmiş durumda. Dolayısıyla eğer bu teşkilatın bir parçası haline gelirse Rusya, teşkilatımız bundan fayda görecektir.” ifadesini kullandı.






