Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Verşinin, Konya Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaret, Sovyet Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Semyon Aralov’un 1922 yılında Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte aynı evi ziyaret etmiş olması nedeniyle sembolik önem taşıyor.
Rusya Federasyonu’nun Türkiye Büyükelçisi Sergey Verşinin, Konya Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret ederek ziyaretçi defterine bir not yazdı.


Ziyaret, Sovyet Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Semyon Aralov’un Mart 1922’de Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Konya’ya yaptığı seyahat sırasında aynı evi ziyaret etmiş olması nedeniyle özel ve sembolik bir önem taşıyor.
Konya, Millî Mücadele yıllarında Türkiye’nin özgürlüğü ve bağımsızlığı için savaşan Türk ordusunun cephe gerisinde önemli bir rol üstlenmişti.






