Rusya Devlet Duması seçimleri kapsamında Antalya’da sandık başına gidenler arasında Aeroflot’un pilot ve kabin ekibi de yer aldı. Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğunda oylarını kullanan ekip, daha sonra Başkonsolos Sergey Vetrik ile birlikte Türkiye ve Rusya bayraklarının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aeroflot çalışanlarının Rusya Federal Meclisinin alt kanadı Devlet Dumasının 9. dönem milletvekili seçimleri için Başkonsoloslukta oy kullandığını bildirdi.

Başkonsolosluk, 8294 numaralı sandığa Rus vatandaşlarının gelmeye devam ettiğini belirterek, Aeroflot uçuş ekibi üyelerinin katılımını oy verme gününün dikkat çeken anlarından biri olarak nitelendirdi.

Aeroflot ekibi sandık başında
Aeroflot’un pilot ve kabin ekibinden oluşan grup, Antalya Başkonsolosluğunda oylarını kullandı. Ekip, oy verme işleminin ardından Başkonsoloslukta bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Antalya’daki 8294 numaralı sandık, 20 Eylül’de saat 08.00’de açıldı. Başkonsolosluğun daha önce yayımladığı bilgilendirmeye göre sandık saat 20.00’ye kadar açık kalacak.
Türkiye’de sandıklar dört kentte açıldı
Rusya Devlet Dumasının 9. dönem milletvekili seçimlerinin Türkiye’deki ana oy verme gününde Ankara, Antalya, İstanbul ve Trabzon’daki Rus diplomatik temsilciliklerinde sandıklar kuruldu. Dört kentte de oy verme işlemi saat 08.00’de başladı ve sandıkların saat 20.00’ye kadar açık tutulması planlandı. TASS Haber Ajansına bilgi veren Rus diplomatlar, gün içinde oy verme işleminin olağan şekilde sürdüğünü bildirdi.
Türkiye’de ana oy verme gününden önce farklı kentlerde erken oy verme işlemleri de gerçekleştirildi. Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliğinin açıklamasına göre Mersin’in Silifke ilçesindeki Akkuyu Uluslararası Eğitim Kompleksi’nde 12-14 Eylül tarihlerinde saat 08.00-18.00 arasında sandık kuruldu.
İstanbul Başkonsolosluğunun duyurusuna göre ise 19 Eylül’de İstanbul’un Beykoz ilçesinde erken oy verme işlemi yapıldı. Ana oy verme günü olan 20 Eylül’de İstanbul’daki 8295 numaralı sandık Beyoğlu’ndaki Rusya Başkonsolosluğunda açıldı.
Rusya’da Devlet Dumasının 9. dönem milletvekillerini belirlemek üzere oy verme işlemleri 18, 19 ve 20 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Türkiye’deki ana oy verme günü ise 20 Eylül olarak düzenlendi.







