Antalya’dan Samara’ya giden Rus turistleri taşıyan Pegasus Airlines uçağı, Samara Havalimanı’ndaki kısıtlamalar nedeniyle başka bir havalimanına yönlendirildi. Uçağın nereye indiğine ilişkin tur operatörü ile yolculardan gelen farklı bilgiler karmaşaya yol açtı.
Pegasus Airlines’a ait uçak 19 Ağustos gecesi Antalya’dan havalanarak Samara’ya doğru yola çıktı. Uçuş sırasında Rus kentindeki havalimanında kısıtlamalar uygulanması nedeniyle uçak başka bir havalimanına yöneldi. Ancak uçağın geçici olarak nereye indiğine ilişkin bilgiler farklılık gösterdi. Tur operatörü, uçağın Türkiye’nin Erzurum kentine indiğini belirtirken yolcular Trabzon’dan iletişime geçti. Samara Havalimanı’nın çevrim içi uçuş bilgi ekranında ise uçağın 20 Ağustos’ta yerel saatle 18.00’de Trabzon’dan Samara’ya ulaşacağı bilgisi yer aldı.

Profi Travel haberine göre bir seyahat acentesi çalışanı, “Pegasus Airlines’ın gece uçuşundaki turistler Samara yerine Trabzon’a indi. Rusya’ya uçuşun ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin ellerinde bilgi yok. Anlattıklarına göre yiyecek ve suyu ‘mücadele ederek’ temin etmek zorunda kalıyorlar” dedi. Pegasus Airlines temsilcisinin henüz iletişime geçmediği belirtildi.
Daha önce aynı hava yolu şirketine ait, Rus yolcuların bulunduğu bir uçak Türkiye’den Moskova’ya ulaşmayı iki kez denemiş ancak kalkış yaptığı havalimanına geri dönmüştü. Buna Vnukovo Havalimanı’nın faaliyetlerine getirilen kısıtlamalar neden olmuştu.






