GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Mişustin açıkladı: Yaratıcı endüstrilerin payı yüzde 6’ya çıkacak

Yayın: · EKONOMİ
Mişustin açıkladı: Yaratıcı endüstrilerin payı yüzde 6’ya çıkacak
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya, yaratıcı endüstrilerin gayrisafi yurt içi hasıladaki payını 2030’a kadar yüzde 6’ya yükseltmeyi hedefliyor.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Yakutsk’taki yaratıcı endüstriler kümesini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, yaratıcı endüstrilerin Rusya’nın gayrisafi yurt içi hasılasındaki (GSYH) payının şu anda yaklaşık yüzde 4,3 olduğunu, bu oranın 2030’a kadar yüzde 6’ya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Reklam

Mişustin, “Yaratıcı endüstrilerin ülkedeki payı bugün GSYH’nin yaklaşık yüzde 4,3’ü düzeyinde. Önümüzde, bu oranı 2030’a kadar yüzde 6’ya çıkarma hedefi bulunuyor ve bu ciddi bir sıçrama.” dedi.

Mişustin, cuma günü daha önce Uzak Doğu Federal Bölgesi’ne gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Yakutsk’a geldi. Mişustin ayrıca Uzak Doğu’daki ilk ve en büyük yaratıcı endüstriler kümesi olan, ileri kalkınma bölgesine ilişkin yürürlükteki ayrıcalıklı rejimin uygulandığı “Emek Mahallesi”ni ziyaret etti.

Reklam

İlginizi Çekebilir