GAZETEM RUSYA | YEREL

Moskova’da 120 yıllık yağış rekoru aşıldı

Yayın: · YEREL
Moskova’da 120 yıllık yağış rekoru aşıldı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Moskova’da 17 Mayıs için günlük yağış miktarında yeni rekor kaydedildi. VDNH meteoroloji istasyonunun verilerine göre başkentte bir günde 28 milimetre yağış düştü.

Fobos Hava Durumu Merkezi Başuzmanı Mihail Leus, VDNH meteoroloji istasyonunun verilerine göre Moskova’da 17 Mayıs için günlük yağış miktarı rekorunun yenilendiğini ve 28 milimetre yağış düştüğünü bildirdi.

Reklam

Leus, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “Bugün (pazar günü – ed.) başkentte, şehrin ana meteoroloji istasyonu VDNH’nin verilerine göre 28 milimetre yağış düştü. Bu, günlük yağış miktarında yeni bir rekor.” ifadelerini kullandı.

Meteorolog, bu gün için önceki rekorun 6,9 milimetre daha düşük olduğunu ve 1904 yılına ait olduğunu kaydetti.

Reklam

İlginizi Çekebilir