Moskova’da etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde ulaşımı zorlaştırırken taksiye olan talebi de artırdı. Yoğun talep, bazı güzergâhlarda taksi ücretlerinin kısa sürede katlanmasına yol açtı.
Bu sabah Moskova’nın bazı bölgelerinde kar yağışı nedeniyle taksi yolculuklarının ücretleri 2-3 kat arttı.

Buna göre, normal şartlarda yaklaşık bin ruble olan “Yandex Go” uygulamasında “Ramenki” metro bölgesinden Mohovaya Caddesi’ne yapılan yolculuğun ücreti bu sabah 2 bin 900 rubleye çıktı. “Yugo-Zapadnaya” metrosundan “Park Kultury” metro istasyonuna gitmenin bedeli ise iki katına çıkarak 2 bin rubleyi biraz aştı.
Öte yandan, uygulamada fiyat detaylandırmasından sorumlu butonun kırmızı renkte görüntülendiği, bunun da çok yüksek talep anlamına geldiği görüldü.
Uygulamadaki açılır pencerede, “Kötü hava koşulları. Herkes taksiyle gitmek istiyor ve siparişler, boş araç sayısından çok daha fazla… Muhtemelen bugün toplu taşımayla gitmek daha hızlı olur” ifadelerine yer verildi.
Daha önce çarşamba günü başkent ulaşım dairesi, kar yağışı nedeniyle Moskova sakinlerine şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye etmişti.






