GAZETEM RUSYA | RUSYA'DA DÜN

Rusya’da dün ne oldu? 17 Ocak 2026

Yayın: · RUSYA'DA DÜN
Rusya’da dün ne oldu? 17 Ocak 2026
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Dün, 17 Ocak 2026’da gün içinde yaşanan ve Rusya basınında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

➖️ ABD, Grönland gerekçesiyle Avrupa ülkelerine gümrük vergileri açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump, Grönland’daki durum gerekçesiyle bazı Avrupa ülkelerine gümrük vergileri uygulanacağını duyurdu. Buna göre 1 Şubat 2026’dan itibaren Danimarka, Norveç, İsveç, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda ve Finlandiya için gümrük vergileri yüzde 10 olacak, 1 Haziran’dan itibaren ise yüzde 25’e çıkarılacak. Trump, bu ülkelerin Grönland’a “neden olduğu anlaşılmayan” şekilde askeri güç sevk ettiğini öne sürdü. Danimarka ve Grönland’da Trump’ın planlarına karşı protesto gösterileri düzenlenirken, Kopenhag’a yerel yönetimlere destek vermek isteyen ABD’li kongre üyelerinden oluşan bir heyet geldi.

Reklam

➖️ Belgorod bölgesindeki bazı ilçelerde planlı elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi
Belgorod bölgesinde beş ilçede 18 Ocak günü yarım gün süreyle elektrik kesintisi uygulanacağı açıklandı. Kesintinin, enerji altyapısının istikrarlı çalışmasını sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında yapılacağı belirtildi.

➖️ Moskova ve Kiev, Zaporojye nükleer santraline giden hat için ateşkes konusunda anlaştı
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi, Rusya ile Ukrayna’nın Zaporojye Nükleer Santrali’ne giden yedek elektrik iletim hattının onarımı için yerel ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını doğruladı.

➖️ FSB, Kabardey-Balkar’da polislere yönelik saldırıyı engelledi
Rusya Federal Güvenlik Servisi, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nde polis memurlarına yönelik planlanan bir saldırının engellendiğini açıkladı. Kurum ayrıca Habarovsk Krayı’nda bir idari binanın kundaklanmasının da önlendiğini bildirdi.

➖️ Çin’in yeni “Cerera-2” roketinin ilk fırlatması başarısız oldu
Çin’in “Cerera-2” adlı yeni roketi ilk fırlatma denemesinde başarısızlıkla sonuçlandı. Gösterim amaçlı uçuşu, Galactic Energy şirketine ait ticari bir taşıyıcı roketin gerçekleştirmesi planlanıyordu. Cumartesi günü daha önce de, uzay ortamının izlenmesi ve teknolojilerin test edilmesi için tasarlanan bir uyduyu taşıyan “Çançıng-3B” roketinin fırlatması başarısız olmuştu.

➖️ Moskova’da yeni bir soğuk hava dalgası bekleniyor
Moskova’da perşembe gününden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkili olacağı bildirildi. Cuma, cumartesi ve pazar geceleri hava sıcaklığının -19 ile -24 derece arasında olması, gündüz saatlerinde ise yaklaşık -15 dereceye düşmesi bekleniyor.

Reklam

İlginizi Çekebilir