Rusya, Ukrayna konusunda müzakere kapısının tamamen kapanmadığını ancak bunun için Kiev yönetiminin gerçekçi bir tutum sergilemesi gerektiğini vurguladı. Moskova, bu şartlar oluşana kadar askeri yöntemlerden vazgeçmeyeceğini BM Güvenlik Konseyi’nde açıkça dile getirdi.
Nebenzya, Batılı ülkelerin girişimiyle Ukrayna gündemiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı açıklamada, Vladimir Zelenskiy’nin müzakereler için gerçekçi şartları kabul edene kadar belirlenen görevleri askeri yöntemlerle çözmeyi sürdürmeyi planladığını söyledi.

Rus diplomat, “Kiev’deki yönetici aklı başına gelip müzakereler için gerçekçi şartları kabul edene kadar, sorunu askeri yöntemlerle çözmeye devam edeceğiz” dedi.






