GAZETEM RUSYA | DÜNYA

Rubio: Ukrayna ve Rusya karar verecek, ABD değil

Yayın: · DÜNYA
Rubio: Ukrayna ve Rusya karar verecek, ABD değil
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Washington’un Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesine yönelik bir anlaşmayı dayatma niyetinde olmadığını vurgulayarak, sürecin nihai olarak Moskova ve Kiev’in vereceği kararlara bağlı olduğunu söyledi.

Marco Rubio, düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Ukrayna’daki çatışmanın sona erdirilmesine yönelik bir anlaşmayı kimseye dayatmaya çalışmadığını, bunun yerine Ukrayna ve Rusya’nın hangi koşullara hazır olduklarını tespit etmeyi hedeflediğini söyledi.

Reklam

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, “Kararı Rusya ve Ukrayna alacak, ABD değil. Bizim üstlenmeye çalıştığımız rol bu… Burada söz konusu olan, herhangi bir tarafa belirli bir anlaşmayı dayatmak değil, her iki tarafın ne beklediğini anlamaktır” ifadelerini kullandı.

Marco Rubio, ABD’de hem Rusya’nın hem de Ukrayna’nın hangi koşulları kabul etmeye hazır olduğunun belirlenmeye çalışıldığını ve her iki tarafı da tatmin edecek bir anlaşmaya varılıp varılamayacağının araştırıldığını belirtti. Rubio, bu tür temasların büyük çaba ve zaman gerektirdiğinin altını çizdi.

Reklam

İlginizi Çekebilir