Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ekonominin bütçe yoluyla sürekli olarak desteklenmesinin mümkün olmadığını belirterek, aksi durumda finansal dengesizliğin kaçınılmaz olacağını söyledi.
Siluanov, Expert dergisine verdiği röportajda “Elbette bütçe teşviki önemlidir. Ancak bu sonsuza kadar sürdürülemez; aksi takdirde mali sistemde dengesizlik meydana gelir.” ifadelerini kullandı.

Bakan, katı bütçe politikası ile düşük faiz oranlarına dayalı yumuşak para politikasının birlikte uygulanmasının ideal olduğunu; bu yaklaşımın ekonomik politikalara esneklik kazandırdığını belirtti. Siluanov, enflasyonun yavaşlaması ve faiz oranlarının düşük seyretmesi durumunda bütçenin ekonomiye ek teşvik aracı olarak kullanılabileceğini ifade etti.
Rusya Maliye Bakanı, Kasım ayı sonunda yaptığı bir açıklamada Rusya Merkez Bankası’nın para politikasını gevşetme yönünde karar alma konusunda artık daha fazla manevra alanına sahip olduğunu da hatırlattı. Bu nedenle Merkez Bankası’nın yıl boyunca ekonomiyi soğutmaya yönelik önlemleri oldukça aktif biçimde hayata geçirdiğini belirtti.
Siluanov, “Bu süreçten kaçış yok, gerçekten gerekli. Böylece gelecek yıl ek teşviklere ihtiyaç duyulmadan, sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme temeli üzerinde ekonomik toparlanma başlayabilecek.” değerlendirmesinde bulundu.






