Moskova’da toplu taşıma kullanıcıları, ödemelerinde artık büyük ölçüde banka kartlarını tercih ediyor. Ulaştırma Dairesi’nin verilerine göre, sadece eylül ayında metro ve Moskova Merkez Çevre Hattı’nda 32 milyondan fazla temassız ödeme yapıldı. Bu rakam, Moskova ulaşım sisteminde tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayda geçti.
Moskova Ulaştırma Dairesi yetkilileri, banka kartıyla yapılan ödemelerin en çok turistler, iş seyahati yapan yolcular ve şehir içi toplu taşımayı düzensiz kullanan vatandaşlar tarafından tercih edildiğini belirtti.

Moskova Ulaştırma Dairesi Başkanı Maksim Liksutov, “Banka kartı ile ödeme sistemi başkent metrosunda 2015 yılında devreye alındı. On yıl içinde hizmeti önemli ölçüde geliştirdik. Eskiden banka kartıyla geçiş yalnızca birkaç turnikede mümkündü. Şimdi metro ve MÇH’deki 4 binden fazla turnikenin her biri, tüm Rus bankalarına ait banka kartlarını kabul ediyor.” dedi.






