Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun, Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasında düzenlenmesi planlanan zirvenin organizasyonuna ilişkin konuları ele almak üzere bir araya geleceklerini açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun, Rusya-ABD zirvesinin organizasyonuna ilişkin konuları görüşmek amacıyla telefonla görüşecekleri ve yüz yüze bir toplantı yapacakları bildirildi. Açıklamayı, Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Peskov yaptı.

Peskov, Rusya ve ABD arasında Macaristan’da bir zirve yapılma olasılığına ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtlarken, “İlk etapta bu konuyu Dışişleri Bakanı Lavrov ve Dışişleri Bakanı Rubio ele alacak. Önce telefonla görüşecek, ardından bir araya gelip konuyu ve tüm ayrıntıları değerlendirmeye başlayacaklar” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın perşembe günü yaptığı telefon görüşmesinin, bu yılın başından bu yana en uzun görüşmelerden biri olduğu belirtildi. Görüşmenin ardından Trump, Rus liderle Budapeşte’de bir araya geleceğini açıkladı.






