GAZETEM RUSYA | DÜNYA

Lavrov ile Rubio, New York’ta bir araya geldi

Güncelleme: · DÜNYA
Lavrov ile Rubio, New York’ta bir araya geldi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Marko Rubio ile New York’ta düzenlenen BM Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında bir araya geldi. Görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğü bildirildi.

Görüşme, daha önce açılışı yapılan BM Genel Kurulu’nun üst düzey haftası çerçevesinde gerçekleşti ve bir saat sürdü.

Reklam

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Lavrov’un ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna’daki duruma ilişkin tutumunu Amerikan tarafına aktaracağından emin olduğunu söyledi.

İkili, en son bu yıl temmuz ayında Malezya’da düzenlenen ASEAN etkinlikleri kapsamında bir araya gelmişti.

Bakan daha önce Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Miryana Spolyariç Egger ile görüşmüştü. Görüşmede, Ukrayna krizi, Gazze Şeridi, Suriye ve Sudan dahil olmak üzere temel bölgesel alanlardaki insani çalışmalar ele alındı. Lavrov ayrıca Slovakya Dışişleri Bakanı Juraj Blanár ile de müzakere gerçekleştirdi.

Bakanın bu haftaki programı yoğun olacak: Çok sayıda ikili görüşme yapacak, G20, BRICS ve KGAÖ kapsamında çok taraflı etkinliklere katılacak ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

Lavrov’un BM Genel Kurulu’ndaki konuşması 27 Eylül’de yapılacak.

Reklam

İlginizi Çekebilir