GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ikili ilişkileri görüştü

Yayın: · GÜNDEM
Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ikili ilişkileri görüştü
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile yaptıkları görüşmede ikili ilişkileri ele aldı.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin, Rusya’yı ziyaret eden Caparov ile başkent Moskova’da bir araya geldi.

Reklam

Görüşmede, Rusya ve Kırgızistan arasında çeşitli alanlardaki ilişkiler ele alındı.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Kırgızistan ile ilişkilerin geliştiğini belirterek, “İkili ticaret hacmi, geçen yıl yüzde 11, bu yılın ilk dört ayında ise yüzde 17 arttı. Bu alanda gerekli sonuçlara ulaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ikili ilişkileri görüştü

Kırgızistan’da çok sayıda Rus şirketin faaliyet gösterdiğini dile getiren Putin, Rusya’nın, Kırgızistan’ın önde gelen ticaret ve ekonomik ortaklarından biri olduğunun altını çizdi.

Putin, Kırgızistan ile çeşitli alanlarda projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ve bunların Kırgızistan ekonomisinin gelişimine katkı sağladığını kaydetti.

“Ülkelerimiz arasında siyasi anlaşmazlık veya çelişki yok”

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov da Rusya ile ilişkilere değinerek, “Ülkelerimiz arasında karşılıklı anlayış ve güven mevcut, siyasi anlaşmazlık veya çelişki yok.” dedi.

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Güvenlik Konseyi toplantısının kasımda Kırgızistan’da düzenleneceğine dikkati çeken Caparov, Putin’i bu toplantı için Kırgızistan’a beklediklerini dile getirdi.

Reklam

İlginizi Çekebilir