GAZETEM RUSYA | SPOR

Rus oyuncuların neredeyse hepsi Küba’ya gol attı

Yayın: · SPOR
Rus oyuncuların neredeyse hepsi Küba’ya gol attı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya milli futbol takımı oyuncuları Volgograd’da düzenlenen dostluk maçında Küba’yı 8-0 mağlup etti. Bir de penaltı kaçırdı.

Goller Ivan Oblyakov (22. dakika), Aleksandr Golovin (30), Anton Miranchuk (34), Aleksandr Silyanov (55), Aleksandr Sobolev (66), Danil Prutsev (68), Sergey Krivtsov (74) ve Andrei Mostovoi (78) tarafından atıldı. 85. dakikada Sergey Pinyaev bir penaltıyı gole çeviremedi; Kübalı kaleci Ismel Morgado gole izin vermedi.

Reklam

Karşılaşma baştan sona tek kale şeklinde gerçekleşirken Rusların 31 şutu (17’si kaleyi buldu), Kübalıların ise kaleyi bulmayan üç şutu oldu.

Rus oyuncuların neredeyse hepsi Küba’ya gol attı
Rusya ile Küba milli takımları arasında oynanan hazırlık maçına 40 bin 706 taraftar maçı izledi. Bu, 2018 Dünya Kupası’ndan sonra Volgograd Arena tarihindeki en çok izleyici rekoru oldu.

FIFA sıralamasında Rusya milli takımı 39. sırada yer alırken, Küba takımı ise 169. sırada yer alıyor.

Bu maç Rus milli takımının 2023’teki sekizinci maçı oldu. Daha önce Irak (2:0) ve Kamerun’u (1:0) mağlup eden Ruslar, İran (1:1), Katar (1:1), Kenya (2:2) ve Mısır’ın Olimpiyat takımıyla (1:1) berabere kaldı; Ruslar ayrıca Mısır’ın Olimpiyat takımına (1:2) yenildi. Mısırlılara karşı Ruslar 23 yaşından büyük olmayan bir kadroyla oynadı.

Şu anda Rus milli takımı FIFA ve UEFA yaptırımları altında olduğundan dolayı sadece dostluk maçlarında oynayabiliyor.

Reklam

İlginizi Çekebilir