Avrupa Birliği’nin (AB) Rus petrolüne tavan fiyat getirmesiyle birlikte piyasaların çalkalandığı Rusya’da ruble karşısında değer kazanan Euro, 29 Nisan’dan bu yana ilk kez 75 rubleyi geçti.
Moskova Borsası’nın (MOEX) bugünkü döviz ticareti işlemlerine hızlı başlayan Euro, saat 08.46 itibariyle 75 rublenin üzerine çıkarken, daha sonrasında ise hafif düşüşle 74,74 rubleden işlem görmeye başladı.

Aynı zamanda ABD doları 1,43 ruble artarak 11 Mayıs’tan bu yana ilk kez 70,3 rubleye çıkarken, Çin yuanı da 16,9 kopeek artarak 10,059 rubleye yükselerek 30 Mayıs’tan bu yana maksimum seviyesini güncelledi.
Merkez Bankası tarafından bugün için belirlenen resmi dolar kuru 2,66 ruble artışla 69,03 rubleye yükselirken, Euro kuru da 2,72 ruble yükselerek 73,33 rubleye çıktı.
21 Aralık için belirlenen resmi Çin yuanı kuru da 38 kopeek artışla 9,87 rubleye yükseldi.
RIA Novosti’ye konuşan ekonomist Sergey Drozdov, petrolde tavan fiyat uygulaması ve bütçeyle ilgili sorunların artması nedeniyle rublenin değer kaybına uğradığını belirtirken, yakın gelecekte doların 65-70 ruble koridorunda kalacağını, muhtemelen 70 rublenin üzerine çıkabileceğini de sözlerine ekledi.






