GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Putin: Terörle mücadele sert ve tavizsiz olmalı

Yayın: · GÜNDEM
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ve tüm dünya güvenlik servisleri tarafından sürdürülen terörle mücadelenin sert ve tavizsiz olması gerektiğini belirtti.

Güvenlik Gücü Çalışanları günü vesilesiyle Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı TV kanalı Zvezda’ya konuşan Putin, uluslararası arenada durumun çok karmaşık olduğunu vurgularken, “Modern zamanda jeopolitik zorlukların ve risklerin doğası ve ölçeği, özel servislerin ve ulusal güvenlik çalışanlarının hizmetlerine daha fazla ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Her şeyden önce ana öncelikli görevimiz terörizme karşı zorlu ve uzlaşması zor mücadelede sert ve taviz olmayı gerektiriyor” diye konuştu.

Reklam

Putin, son 11 yılda ülke içinde 200’den fazla terör saldırısının önlendiğini ve bu dönemde işlenen terör suçlarının sayısının azaldığını da söylerken, 2021 yılının ilk 11 ayı boyunca Rus güvenlik teşkilatlarının sayesinde 32’si terör saldırısı olmak üzere 61 terör suçunun eyleme geçirilmeden önlendiğinin de altını çizdi.

“Bu bir güvenlik teşkilatı için iyi bir sonuç, ancak hala birçok sorunun olduğunu unutmayarak çalışmaya devam etmek gerekiyor” diyen Rus lider, ülkenin tüm güvenlik servislerinin uluslararası terör gruplarının hücrelerini ortadan kaldırma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

“Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’nin koordine edici rolüyle, uluslararası terör gruplarının hücrelerini tasfiye etmek, temaslarını tespit etmek ve bastırmak için saldırgan ve etkili bir şekilde hareket etmeye devam etmek önemlidir” diye konuşan Putin, aynı zamanda aşırıcılık ve radikalleşme ile mücadelede güvenlik servislerinden yeni başarılar beklediğini de kaydetti.

Aşırıcılığın Rusya’nın birliği için en önemli tehditlerden biri olarak gördüğünü ifade eden Devlet Başkanı, “Bu, Rusya’nın birliğine doğrudan bir tehdittir. İnsanların, özellikle gençlerin yasadışı devlet karşıtı faaliyetlere katılımını önlemek, yabancı düşmanlığı, etnik, dini ve sosyal düşmanlığın her türlü tezahürünü katı bir şekilde bastırmak ve engellemek gerekir” diye konuştu.

Reklam

İlginizi Çekebilir