GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Rusların neredeyse yarısı kendisini başarılı buluyor

Yayın: · GÜNDEM
Rusların neredeyse yarısı kendisini başarılı buluyor
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya’nın en büyük araştırma şirketlerinden biri olan Romir’in düzenlediği anketin sonuçları, Rusların yüzde 47’sinin kendisini hayatta başarılı bulduğunu düşündüğünü gösterdi.

Gelir düzeyi, çalışılan işin prestiji ve eğitim seviyesi dikkate alınarak düzenlenen ankete yanıt veren Rusların arasında başarılarından kesinlikle emin olanların çoğunluğu yüzde 14 ile 18-24 yaş arası genç nüfus kategorisi olurken, kendini başarısız bir bireyden çok başarılı statüsüne ait görenlerin çoğu ise yüzde 42 ile 25-34 yaş grubu ve yüzde 40 ile 35-44 yaş grubu oldu.

Reklam

Yaşlı jenerasyonun ise gençlere göre kendilerini daha başarısız gördüğü kaydedilen Romir anketlerine göre, 60 yaş üstü Rusların yüzde 56’sı, kendinden emin olmadığını ve özgüvensiz olduğunu itiraf etti.

Araştırma sonuçlarına göre başarı kriterleri arasında yüksek gelire yüzde 38 ile en çok 25-34 yaş arası Rusların dikkat ettiği kaydedilirken, başarı bağlamında gelirin daha az önemli olduğunu düşünenler ise yüzde 24 ile 60 yaşın üzerindeki katılımcılar olarak gözlemlendi.

Hayatta bir başarı kriteri olarak eğitim düzeyine en çok 60 yaş üstü nüfus kategorisinin önem verdiği belirlenen anketlerde, yaşı 24’ün altında olan Rusların da aynı şekilde eğitim seviyesinin bir başarı kriteri olduğunu düşündüğü gözlemlendi.

Araştırmayla ilgili açıklama yapan Romir Başkanı Andrey Milehin, Rusların başarıyı mutluluk duygularıyla doğrudan ilişkilendirdiğini vurgulayarak, “Başarının ilk iki kriteri gelir ve prestijli iş olarak görülüyor. Bu iki kriter temel ihtiyaçlarımızı karşılıyorsa başarılıyız. Aynı zamanda eğitim seviyesinin başarı kriteri olduğuna inanç özellikle gençler arasında artıyor. Dünya o kadar hızlı değişiyor ki, genç nesil artık başarılı olmak için sürekli öğrenmek gerektiğini anlıyor” ifadelerine yer verdi.

Reklam

İlginizi Çekebilir