GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Rusya, Gürcistan’ın ürettiği şarabın yarısından fazlasını satın aldı

Yayın: · GÜNDEM
Rusya, Gürcistan’ın ürettiği şarabın yarısından fazlasını satın aldı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Gürcistan Ulusal Şarap Ajansı, bu yılın ilk altı ayında ülkede üretilen tüm şarabın yarısından fazlasını Rusya’ya ihraç ettiğini açıkladı.

Rusya’nın Gürcistan’dan bir önceki yıla göre yüzde sekiz artışla 28 milyon şişe şarap ithal ettiği ifade edilen ajans açıklamasında, Gürcistan’ın toplam şarap ihracat hacminin 46,4 milyon şişe olduğu da belirtildi.

Reklam

Gürcistan’ın şarap ihracatında 28 milyon şişeyle Rusya’nın ardından 5,2 milyon şişe şarapla Ukrayna geliyor. Üçüncü sırada ise 2,8 milyon şişeyle Polonya yer alıyor.

Türkiye’ye şarap ihracatı yüzde 115 arttı

Gürcistan bu yılın son altı ayında Türkiye‘ye şarap ihracatını yüzde 115 artırarak  30 bin 930 şişeye çıkarırken, Azerbaycan’a ihracatını yüzde 41 artırarak 133 bin şişeye çıkardı. Çin Cumhuriyeti, bu yılın son altı ayında Gürcistan’dan 2,7 milyon şişe şarap ithal ederken, Amerika Birleşik Devletleri 502 bin 300, İsrail ise 273 bin 900 şişe şarap ithal etti.

Reklam

İlginizi Çekebilir