GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Moskova’da aşılanmayanların kafe ve restoranlara girmesi yasaklandı

Yayın: · GÜNDEM
Moskova’da aşılanmayanların kafe ve restoranlara girmesi yasaklandı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Moskova’da 28 Haziran’dan itibaren kafe ve restoranlara yalnızca COVID-19 enfeksiyonundan korunan ziyaretçiler girebilecek.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin tarafından imzalanan talimata göre, başkentteki kafe ve restoranların sadece aşı sertifikası olan veya son altı ayda COVID-19 enfeksiyonu geçirdiğini kanıtlayan belgeye sahip ziyaretçileri kabul edebileceği duyuruldu.

Reklam

“Restoranlara girişte hiçbir kağıt belge veya sertifika kabul edilmeyecektir” diye uyaran Sobyanin, COVID-19’a karşı aşılananlara veya antikora sahip olanlara polikliniklerce resmi belediye portalı Mos.ru hesapları üzerinden verilen QR kodunu göstererek restoran ve kafeye girebileceklerini açıkladı.

Aynı zamanda, ziyaretçi almaya devam etmeyi planlayan tüm başkent restoran ve kafeleri, QR kodlarını doğrulamak için işletmelerinde QR kodu doğrulama sistemini kurmak zorunda kalacak.

Böyle bir sistem olmadan işletmelerin sadece yemek siğarişi alabileceğini belirten Moskova Belediye Başkanı, alışveriş merkezlerindeki yemek alanlarının da bu sistemi organize ettikten sonra açılacağını ifade etti.

“Birçok Avrupa ve Asya şehrinde restoran ve kafeleri ziyaret etmek için benzer kurallar birkaç aydır yürürlükte” diyen Sobyanin, artan vakalar yüzünden yeme-içme sektörünün tekrar kapatılmaması için başkent Moskova’nın da bu tedbirleri benimsemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sobyanin, yeni kurallara uyum sürecinde daha önce COVID-19 enfeksiyonu geçirmiş, aşılanmış veya PCR testi negatif olan vatandaşlar ile ilgili veri tabanında bilgi eksikliği nedeniyle zorluklar ortaya çıkabileceğini itiraf ederken, buna benzer teknik problemlerin belediyeye bağlı özel bir analiz grubu tarafından derhal çözüleceği sözünü verdi.

Reklam

İlginizi Çekebilir