Çevrimiçi iş arama portalı SuperJob tarafından yapılan anketin sonuçları, Belediye Başkanı Sobyanin’in 19 Haziran’a kadar tatil ilan ettiği Moskova’da bu kararı kaç kişinin desteklediğini gösterdi.
Moskova Belediyesi tarafından 15 Haziran- 19 Haziran tarihlerini tatil ilan edilmesi kararını ankete katılanların yüzde 37’sinin desteklediği görülürken bu kararı destekleyenlerin Hindistan ve Latin Amerika’da kötüleşen COVID-19 vakalarını hatırladığı belirtildi.

Öte yandan aynı oranda Moskovalının tatil ilan edilmesine karşı çıktığı ankette katılımcıların sadece yüzde 14’ü başkentteki kısıtlamaların sıkılaştırılmasından yana olduğunu ifade etti.
Moskova’da kısıtlamaların artırılmasından yana olan katılımcılar, başkentte toplu aşının zorunlu hale getirilmesini isterken aynı zamanda karantina uygulamasının da tekrar ilan edilmesini istiyor.
Superjob anketine katılanların yüzde 41’lik çoğunluğu kısıtlamaların sıkılaştırılmasını istemezken, karantina uygulaması olmadan kısıtlamaların artırılmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 27 olarak kaydedildi.
12 Haziran’da Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 15 – 19 Haziran tarihleri arasındaki günleri tatil ilan etmişti. Sobyanin bu kararın tüm işletmeler ve kuruluşlar için geçerli olduğu açıklamış, bu uygulamanın kentsel yaşamın işleyişi için kritik önem taşıyan kuruluşlar için geçerli olmadığını vurgulamıştı.






