Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’nda Aeroflot’un uçuşlarına yönelik kayıt işlemleri normal seyrinde devam ediyor.
Aeroflot’tan yapılan açıklamada, gerçekleştirilen uçuşlara ilişkin çevrim içi kayıt hizmetinin kullanılabilir durumda olduğu ve kalkıştan 24 saat önce açıldığı belirtildi. Havalimanındaki kayıt işlemlerinin de normal şekilde yürütüldüğü aktarıldı.

Şirket açıklamasında, “Gerçekleştirilen uçuşlara çevrim içi kayıt hizmeti kullanılabilir durumdadır ve kalkıştan 24 saat önce açılır. Havalimanındaki kayıt işlemleri normal şekilde yürütülmektedir” denildi.
Aeroflot ayrıca çağrı merkezinin ciddi şekilde güçlendirildiğini, iptal edilen uçuşların yolcularının önceden bilgilendirildiğini bildirdi.
Açıklamada, “Yolcularla ilgilenmek üzere diğer birimlerden meslektaşlarımız da görevlendirildi” ifadeleri yer aldı.
Daha önce Aeroflot, şirketin bilgi sistemlerinde yaşanan bir arıza nedeniyle bazı hizmetlerde aksaklık yaşanabileceği konusunda uyarmıştı.
Şeremetyevo Havalimanı’ndaki duruma Rusya Başsavcılığı el koydu.
Rusya Başsavcılığı, Aeroflot’un bilgi sistemlerinde yaşanan arızaya bir siber saldırının neden olduğunu ve bilgisayar bilgilerine hukuka aykırı erişim gerekçesiyle ceza soruşturması başlatıldığını bildirdi.






