GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Peskov: Azerbaycan dava açarsa, Rusya resmi kararı bekleyecek

Yayın: · GÜNDEM
Peskov: Azerbaycan dava açarsa, Rusya resmi kararı bekleyecek
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan’ın, Azerbaycan Hava Yollarına (AZAL) ait uçağın Kazakistan’da düşmesi nedeniyle Rusya’ya dava açma planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peskov, resmi sürecin devam ettiğini ve Rusya’nın nihai mahkeme kararlarını bekleyeceğini belirtti.

Kremlin’in açıklamasına göre, olayla ilgili soruşturma halen sürüyor. Rusya Devlet Başkanı’nın basın sekreteri Peskov, “Şu anda soruşturma yürütülüyor, olayla ilgili incelemeler devam ediyor. Eğer Azerbaycan böyle bir karar alırsa, bu onun hakkıdır. Biz ise resmi mahkeme kararlarını bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam

19 Temmuz’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’nün AZAL’a ait uçağın düşmesiyle ilgili olarak Rusya’ya dava açmaya hazırlandığını açıklamıştı. Aliyev, “Azerbaycan, suçluların cezalandırılmasını, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödenmesini ve AZAL’a uğranan zararın karşılanmasını talep ediyor” demişti.

Trump ile görüşme

Peskov, eylül ayında Çin’in başkenti Pekin’de yapılacak etkinliklerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında olası bir görüşme ihtimaline de değindi. Bu görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin henüz net olmadığını söyledi.

Peskov, “Devlet Başkanımızın Pekin’e yapacağı ziyaret gündemimizde yer alıyor. Ancak Başkan Trump’ın da aynı tarihlerde Çin’de olacağına dair bir duyum almadık” dedi.

Söz konusu olası görüşmeye ilişkin olarak Peskov, “Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, olası bir görüşmenin uygunluğu da gündeme gelebilir” değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz gazetesi The Times, Çin’de Eylül ayında yapılacak İkinci Dünya Savaşı’nın sona erişinin 80’inci yılı kutlamaları kapsamında, Rusya, Çin ve ABD liderlerinin bir araya gelebileceğini ileri sürdü. Ancak Kremlin’in böyle bir üçlü görüşmeye dair bilgisi olmadığı bildirildi.

Çin Halk Cumhuriyeti, 80’inci yıl kutlamalarını büyük çaplı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu etkinlikler için Pekin’e davet edildiği açıklandı.

Reklam

İlginizi Çekebilir