Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BAE ve Kuzey Kore liderleriyle başkanlık limuzini Aurus hakkında yaptığı görüşmeleri aktardı.
Rossiya 1 televizyon kanalından gazeteci Pavel Zarubin’in Rusya Devlet Başkanı ile yaptığı röportajda, Putin’in BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Aurus’ta gerçekleştirdiği görüşmeye dikkat çekildi. Zarubin, liderlerin neler konuştuğunu sordu.
Putin, “Bu aracın ne olduğunu anlatıyordum. Bu araç yüzde 100 bize ait; üretimi de tasarımı da tamamen bizim. Evet, teknolojik ortaklarımızın yardımına başvurduk ama onlar yalnızca danışman olarak yer aldı. Bu araç yüzde 100 Rus üretimi” ifadelerini kullandı.
Putin, ayrıca Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Aurus’ta yaptıkları yolculuk sırasında da aracı konuştuklarını belirtti.
Rusya Devlet Başkanı, “Sadece araçtan bahsediyordum, bunda gizli bir şey yok” dedi.
Putin, gerek duyulması halinde Aurus limuzininde doğrudan toplantı yapabileceğini bildirdi.
Zarubin, başkanla birlikte araçta bakan ve danışmanın da seyahat edebildiğine işaret ederek, Putin’in araçta toplantı yapıp yapmadığını sordu.
Putin, “Yolda konuşuyoruz, zamanı neden boşa harcayalım” ifadelerini kullandı.
Devlet Başkanı, Aurus başkanlık limuzininin rahat ve oldukça büyük olduğunu, bu nedenle doğrudan içinde iletişim kurmanın mümkün olduğunu belirtti.
Aurus, Rusya’nın ilk lüks otomobil markası olup “Kortej” kod adıyla geliştirilen proje, devlet enstitüsü NAMI tarafından, Sollers Grubu ve BAE’li Tawazun Fonu’nun desteğiyle hayata geçirildi.