Moskova’da 9 Mayıs Zafer Günü’nde hava sıcaklığı 8 ila 13 derece arasında değişecek, sabah saatlerinde yapılacak geçit töreni sırasında ise sıcaklık 10 dereceyi geçmeyecek. Bu bilgiyi, Rusya Hidrometeoroloji Merkezi Bilimsel Direktörü Roman Vilfand Interfaks’a verdi.
Vilfand, “9 Mayıs’ta hava parçalı bulutlu olacak, gece ve gündüz saatlerinde hafif yağmur bekleniyor, kuvvetli yağış ihtimali yok. Gece sıcaklığı 0 ila 5 derece, gündüz ise 8 ila 13 derece arasında değişecek” dedi.
Geçit töreni sırasında hava sıcaklığının “5 ila 10 derece arasında” olacağı tahmin ediliyor. Vilfand, 9 Mayıs’taki hava sıcaklıklarının normallerin yaklaşık 5-6 derece altında olacağını belirterek, “Bu hava koşulları mayıs ayının ilk haftası için değil, nisan ayının ortaları için daha tipik” ifadelerini kullandı.