GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Antonov: ABD, Ukrayna ihtilafındaki ateşe benzin döküyor.

Yayın: · GÜNDEM
Antonov: ABD, Ukrayna ihtilafındaki ateşe benzin döküyor.
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Antonov: Washington, Ukrayna ihtilafının “ateşini körüklemeye” devam ediyor

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, diplomatik misyonun sosyal paylaşım sitesi Telegram kanalına yaptığı bir yorumda, Washington’ın Ukrayna ihtilafının devam ettirmesi için Kiev’e ek yardım sağlayarak “ateşe benzin dökmeye” devam ettiğini söyledi.

Reklam

Antonov, açıklamasında, “Washington, Ukrayna ihtilafının ‘ateşini artırmaya’ devam ediyor. Bu amaçlar için ek 1 milyar dolar tahsis edilmesi, ABD’nin mantığın sesini dinleme niyetinde olmadığını ve Krizin barışçıl bir çözümü için bir anlaşmaya katkıda bulunmayacağını teyit ediyor” ifadelerini kullandı.

Büyükelçiye göre, Amerika Birleşik Devletleri Rusya ile “çatışmaya giderek daha fazla çekiliyor, çatışmada tehlikeli bir çizgiye yaklaşıyor”. Antonov, “Böyle bir çizgi barış ve güvenlik için iyi bir şey vermeyecek, sadece Ukrayna rejiminin ıstırabını uzatacaktır.”

Reklam

İlginizi Çekebilir