ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya ve ABD’nin Moskova ve Washington’daki büyükelçiliklerinin işleyişine ilişkin ikili sorunları çözmesi gerektiğini belirtti. Rubio, bu adımın, Ukrayna krizi için iletişim kanallarının açılmasına yardımcı olacağını ifade etti.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya ile Ukrayna konusunda barışçıl bir çözüm için görüşme imkanlarının oluşabilmesi adına Moskova ve Washington’daki büyükelçiliklerin normal şekilde çalışmasının önemli olduğunu söyledi. Rubio, pazar günü CBS televizyonuna verdiği röportajda, “Eğer Rusya ile Ukrayna konusunda barışçıl bir çözümü tartışma imkanımız olacaksa, bunun için Moskova ve Washington’daki büyükelçiliklerin düzgün çalışması gerekecek. Bakanlar düzeyinde bu konunun ele alınması tamamen normaldir.” dedi.
Rubio, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı son telefon görüşmesinde ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nin durumu konusunu gündeme getirdiğini belirtti. Rubio, “Moskova’daki büyükelçiliğimizin durumunu gündeme getirdim. Büyükelçiliğimiz çok zor koşullarda çalışıyor. Bu önemli bir konu, çünkü büyükelçiliğimiz temel işlevlerini yerine getiremiyorsa Rusya ile temas kurmak zorlaşıyor.” ifadelerini kullandı.
Rubio, Lavrov’un da kendi tarafında ABD’deki Rusya Büyükelçiliği’nin işleyişiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini vurguladı.
Rubio, “Sayın Lavrov ile daha önce hiç konuşmamıştım, bu yüzden bu görüşme bizim için böyle bir iletişim kanalını açma fırsatı oldu.” diye ekledi.