İnşatçılarımız artık kendini daha iyi ifade edebilecek

0
362

Soçi’ye yaptığım ziyarette, gözlerime inanamadığım bir inşaat projesiyle karşılaştım. Yenigün İnşaat, yaptığı projede çalışan personelline Türkiye’den getirdiği uzman isimlere iletişim konusunda eğitim vererek harika bir adım atmış. 

Türk müteahhitlerimizin, Rusya’da gerçekleştirdikleri projelerde yalnızca kendi başarılarını değil, aynı zamanda inşaatta çalışan personeline eğitim vererek davranışlarının da iyileştirilmesini sağlayarak; ülkemizi temsil etme adına iletişime geçtikleri Ruslara kendilerini daha iyi anlatmayı da öğretiyorlar. 

Geçen hafta Soçi’ye yolum düştü; gitmişken Yenigün İnşaat’ın yaptığı Primorskaya Otel projesini gezme fırsatım oldu. İki kuleden oluşan bu devasa yapının görüntülerinin baş döndürmesi bir kenara; inşaat sahasında dolaşırken, Türk-Rus inşaat sektöründe deneyimli olan Rusya Direktörü Erhan Eryetli’nin anlattıkları gerçekten gözümü kamaştırdı. Rica ettim, beni de devam eden bir eğitime dahil etti. Bu ayrıntı, 20 yıllık Rusya tecrübemde oldukça beni etkileyen bir detay oldu.

Bu karar, Türk müteahhitlerinin vizyonunun bir göstergesi. İnanıyorum ki zaten altına imza attıkları bu büyük projelerin yanı sıra eğitim programlarıyla da gelecekte daha da büyük başarılara imza atacaklar. Aslında yakın zamana kadar yıllarca Türkiye Müteahhitler Birliği başkanlığı yapan ve hatta Türkiye Rusya İş Konseyi başkanlığı da yapmış olan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün’den başkası da buna öncülük edemezdi. Kendisini buradan tebrik ediyorum…

Bu olağanüstü eğitim programı, inşaat sektöründeki Türk işçilerinin uluslararası alanda itibarını artırıyor ve Türkiye’nin inşaat sektöründeki yükselen değerini yansıtıyor. 

Doğruya doğru; sadece Rusya’da değil dünya genelinde inşaat sahasında çalışan sektördeki herkese bugüne kadar küçümseyici bir yaklaşım ile bakılıyordu. Bu biraz bakandan biraz da sektördekilerin kendilerini ifade edememelerinden ve sergiledikleri davranışlardan kaynaklıydı; şayet bu eğitim programları yaygınlaşırsa bu bakış açısı da ortadan kalkacaktır.