Rusya’da Dün Neler Oldu? 20 Ağustos 2022

0
267

Dün, 20 Ağustos 2022’de Rusya basını ve haber kanallarında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

-Mahkeme, Rusya Federasyonu’nun eski baş narkoloğu Evgeny Brun’u ev hapsine aldı. Aynı önleyici tedbir, soruşturmayla anlaşmayı kabul eden Rusya Narkoloji Birliği Başkan Yardımcısı Vladimir Yakushev’e de uygulandı. Sanıklar, Moskova Bilimsel ve Pratik Narkoloji Merkezi için yüksek fiyatlı tıbbi malzemelerin tedarikinde en az 20 milyon rubleyi zimmetlerine geçirmekle suçlandılar.

-Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rus ordusuna karşı zehirli maddeler kullandığını belirtti. Bakanlığa göre 31 Temmuz’da Zaporizhzhya Bölgesi Vasylivka yakınlarında görev yapan Rus askerleri şiddetli zehirlenme belirtileriyle askeri hastaneye kaldırıldı ve vücutlarında botulinum toksini tip B olduğu tespit edildi. Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna’nın Herson Oblastı geçici yönetim başkanı Volodymyr Saldo’ya karşı kimyasal savaş ajanı kullanımını soruşturduğunu bildirdi.

-Nijniy Novgorod Oblastı’ndaki yangının alanı 4 bin 100 hektara ulaştı. Yangının söndürülmesinde toplam 638 kişi ve 143 birim ekipman görev alıyor.

-Rusya’da bir gecede 40 bin 10 kişide COVID-19 vakası tespit edildi. Rusya’da bir önceki güne kıyasla yeni vaka sayısı 2 bin 401 arttı.

-Kharkiv Bölgesi’nde ilk Rus pasaportları verildi. Bölgenin Rusya kontrolündeki kısmında yer alan Kupyansk’ta yaşayan on kişi belgelerini aldı.

-Rusya Premier Ligi (RPL) maçında Dinamo Moskova, kendi sahasında oynadığı Spartak Moskova’ya bu sezonki ilk  mağlubiyetini tattırdı. 6 haftanın ardından Spartak sıralamadaki liderliğini korurken (13 puan), Dinamo ikinci sıraya yükseldi (12 puan).