Rusya’da Dün Neler Oldu? 18 Ağustos 2022

0
201

Dün, 18 Ağustos 2022’de Rusya basını ve haber kanallarında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

Zaporizhzhya Nükleer Santrali’ne yönelik tehditler, Finlandiya vizeleriyle ilgili zorluklar ve Moskova çevresinde çıkan orman yangınları…

-Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’in 19 Ağustos’ta Zaporizhzhya nükleer santralini vurmaya hazırlandığını belirtti. Bakanlık daha sonra Moskova’nın insan yapımı bir felaket için onu suçlamayı planladığını belirtti. Bakanlığa göre Kiev, Washington’un da katılımıyla nükleer santralde bir kaza meydana getirmeyi planlıyor.

-Moskova’da bir kez daha yanık kokusu var. Acil durum hizmetleri, 2010 yılındaki dumanlı havanın tekrarlanma tehlikesi bulunmadığını belirtti. Moskova yakınlarındaki ormanlar yangın riski nedeniyle ziyaretlere kısıtlandı. Ryazan ve Vladimir Bölgelerindeki orman yangınlarını bizzat incelemeye giden Acil Durum Bakanlığı Başkanı, Orta Rusya ve Volga Bölgesi yetkililerine ormanlara ziyaretçi girişini yasaklamaları çağrısında bulundu. Savcılık Ryazan bölgesindeki yangınlara el attı ve yetkililerin yangınların gerçek boyutunu gizlediği bildirildi.

-Finlandiya Schengen vizeleri için işlem süresi 4-5 aya çıkacak. Moskova, etnik temellere dayanan siyasi amaçlı ayrımcılığa karşı bir yanıt vaat etti.

-Rusya Federasyonu 31 Ağustos’tan sonra ayçiçeği ihracatı yasağını uzatmayacak. Tarım Bakanlığı, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatılan ihracat vergisinin yeterli olacağını belirtti.

-KINJAL hipersonik füzelerine sahip üç MiG-31 Kaliningrad Oblastı’na yerleştirildi.

-Rusya Federasyonu’nda “Kırsal İpotek” programının açık uçlu bir program olmasına karar verildi. Faiz oranı yüzde 3’ü geçmeyecek.

-Artem Dzyuba Türkiye’nin Adana Demirspor takımına imza attı. “Sport-Express” in haberine göre eski Rus milli takım kaptanı yılda yaklaşık 1,5 milyon euro kazanacak.