Rusya’da Dün Neler Oldu? 14 Ağustos 2022

0
341

Dün, 14 Ağustos 2022’de Rusya basını ve haber kanallarında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

-Suudi prens Al-Waleed bin Talal; Gazprom, Rosneft ve Lukoil’e yatırım yaptı.Suudi Prens Al-Waleed bin Talal’ın yatırım şirketi Kingdom Holding, Rus şirketleri Gazprom, Rosneft ve Lukoil’e 500 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre yatırımlar bu yılın bahar aylarında gerçekleştirildi.

-Letonya Cumhurbaşkanı Ruslar için turist vizelerinin yasaklanması fikrini destekledi. Egil Levits ayrıca Letonya tarafından halihazırda verilmiş olan oturma izinleri ve vizelerin de gözden geçirilmesi gerektiğini düşünmektedir.

-Rusya Savunma Bakanlığı, Kharkiv’in Udı yerleşim biriminin kontrol altına alındığını açıkladı.

-Rusya’da faaliyet gösteren Türk kökenli tur operatörü Coral Travel, Eylül ayından itibaren Mısır’a günlük direkt uçuşlar başlayacak. Konu ile ilgili Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR),  Eylül’den itibaren Coral Travel’in günlük uçuşlar planladığını duyurdu.

-Rusya Tarım Bakanlığı: Çiftçilerimiz 78 milyon ton tahıl topladı ve gıda güvenliğini garanti altına aldı. Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı’nın bitkisel üretim, mekanizasyon, kimyasallaştırma ve bitki koruma dairesi müdürü Roman Nekrasov, Rusya Çiftçilik Şampiyonası’nda  yaptığı açıklamada, Rus çiftçilerin bugüne kadar 78 milyon ton tahıl harmanlayarak ülkenin gıda güvenliğini sağladığını söyledi.