Rusya’da Dün Neler Oldu? 12 Ağustos 2022

0
168

Dün, 12 Ağustos 2022’de Rusya basını ve haber kanallarında gündemi oluşturan ve en çok işlenen haber başlıkları şu şekilde oldu;

Rusya Merkez Bankası 2022-2025 yılları için temel makroekonomik göstergelere ilişkin bir tahmin yayınladı. Rusya Merkez Bankası, Rus ekonomisinin 2025 yılında potansiyel artış oranına dönmesini bekliyor. Rusya GSYH’sindeki düşüşün alt sınırının 2023’ün ilk yarısında geçilmesi bekleniyor. Küresel bir ekonomik kriz durumunda, Rus ekonomisinin 2025 yılına kadar yüzde 1’lik bir artışa geri dönmesi beklenmiyor. Merkez Bankası, hızlandırılmış adaptasyon ve küresel kriz senaryolarını eşit derecede olası görüyor.

Rusya’da günlük COVID-19 vaka sayısı mart ayından bu yana ilk kez 27.800’ü aştı. 2.600’den fazla kişi hastaneye kaldırılırken, COVID-19’lu 57 hasta hayatını kaybetti.

Avrupa Komisyonu, Rusya ve Türkiye’den gelen paslanmaz çeliğe beş yıllık vergi uygulayacak. Karar, bir anti-damping soruşturmasının tamamlanmasının ardından alındı.

-Alman kahve üreticisi Tchibo GmbH Rusya’daki faaliyetlerinden çekildi. Kommersant gazetesinin haberine göre Chibo BDT, Tchibo ve Davidoff kahve markalarını kullanma haklarını 2022 sonuna kadar elinde tutuyor ve bu tarihten sonra şirketin yeni marka altında teslimatlara devam etmesi gerekiyor.

– Dünyanın en pahalı ilacının üreticisi, kullanım talimatlarını güncelleyecek. Rusya Federal Sağlık Hizmetleri ve Gözetim Servisi (Roszdravnadzor), Zolgensma ilacını kullandıktan sonra bir çocuğun ölüm nedenine ilişkin bir soruşturma başlattı. SMA tedavisinde kullanılan bu ilaç dünyadaki en pahalı ilaç olarak biliniyor. Daha önce basında yer alan haberlere göre Zolgensma ilacının kullanımı sonrası birisi Rusya’da diğeri Kazakistan’da iki çocuğun akut karaciğer yetmezliğinden öldüğü bildirilmişti. Spinal müsküler atrofi (SMA) tedavisi için üretilen Zolgensma ilacının üreticisi olan İsviçreli ilaç şirketi Novartis’in, bu ilaçla tedavi edilen çocuklarda iki ölümden sonra kullanım talimatlarını güncelleyeceğini açıkladı.

Omsk’ta bir apartmanın duvarı çöktü. İlk bilgilere göre çökmenin meydana geldiği alan 200 metrekare bir alan ve can kaybı yaşanmadığı şeklinde… Binanın duvarı birinci kattan beşinci kata kadar çöktü.

-Genç bir SKA hokey oyuncusu antrenman sırasında öldü. Buz hokeyi diski, 2008 doğumlu sporcunun kalp bölgesine isabet etti ve sporcu hastanede hayatını kaybetti. Bir ceza davası başlatıldı.