Ne iyi etmişiz…

0
1054

Rusya’da kimsenin kimseyi pek görmediği bir süreç yaşıyoruz. Eskiden toplumumuz çok az da olsa bir araya gelirdi ancak pandemi süreci ile o az sayıdaki görüşmelerde bitti. 

Böyle olunca insanların birbiri ile iletişimi de düştü ve çok iyi tanıdığı birisi ile ilgili gelişmeleri bile başkasından duyar oldu. 

Gazetem olarak yedi yıl önce bugünlerde kurduğumuz WhatsApp ağı da olmazsa kimsenin kimseden haberi olmayacak. Allah’tan bu ağı kurmak ile iyi bir şey yaptık da vatandaşlarımız gelişmelerden haberdar oluyor. İnsanları birbirine bağlayan en önemli iletişim ağı oldu. Olaylara ve gelişmelere çok hızlı reaksiyon gösterip işin aslını astarını buradan anlatabiliyoruz. Ayrıca her gün Rusya ve Türkiye gündemini sizler ile paylaşıyoruz.

Bu platform üzerinden çok önemli görüşmelerin yapıldığı yerin detaylarından tutunda o anının yanı sıra önünü ve ardını da gösterebiliyoruz. Üstelik televizyonlarda görme şansınızın olmadığı detayları paylaşıyoruz. 

Zaman zaman buradan bir mesaj yazarak sorularınızı da yönlendirebiliyorsunuz. Bazen ufacık bir bilgi hayat ve zaman kurtarabiliyor.  Bu platform ile doğru bilgi akışını kurduk. Amacımız Rusya ile ilgili gelişmeleri zaman kaybetmeden kısa kısa sizler ile paylaşmak. 

Burada sizlere de ufak bir görev düşüyor; sağdan soldan duyduklarınıza direk inanıp başkası ile paylaşmadan önce sormak. 

Birçoğunuz hatırlayacaksınızdır, gazeteler eskiden her bayram sakallı bebek doğurtup “Kıyamet kopacak” haberi yaparlardı. İnsanlarda inanır ciddi ciddi kıyametin kopacağı günü beklerlerdi. Sırf bu haber için gazete alanlar vardı… Sosyal medya tam da bu mantıkla ilerliyor. 

Birsinin çok takipçisinin olması onun doğruyu söylediği anlamına gelmiyor. Bakmayın siz öyle milyon takipçisi olanların haberciliğe soyunmasına. Yaptıkları tek şey sakallı bebek doğurtmak. 

Ben, suçu haberi veya dedikoduyu çıkaranda değil, mantığının almadığı şeye inananda buluyorum. Azıcık sorgulama yapsa veya bir telefon mesafesindeyiz bize sorsa yeterli olacak… 

Geçen hafta Rusya’da çok köklü bir Türk firmasının batacağı haberi dolaştı ortalıkta…  Soranlara da gerçeği yazdım. Bazen bu asılsız söylentiler, gerçekten batacağı yoksa da o şirketi batırır. Çünkü “batıyor” söylentisi birçok tedarikçinin veya hizmet verenin bu hizmetini durdurmasına neden oluyor. Saat gibi düşünün; çalışan saatin bir çarkı durduğu zaman bütün mekanizma kilitleniyor.

Lütfen sizler de karşılaştığınız bu tür yalan yanlış bilgilendirmelerin yayılmasına katkıda bulunmayın. Yazıp sormanız yeterli. Sizler ile ilgili bir gelişme olursa da paylaşın.