spot_img
3.7 C
Moskova
spot_img
Ana SayfaUncategorizedRönesans Holding kimin? Nerede kuruldu? Rusya projeleri hangileri?

Rönesans Holding kimin? Nerede kuruldu? Rusya projeleri hangileri?

Rönesans Holding sahibi kim? Nerede kuruldu? Faaliyet alanları nelerdir? Rönenas Holding Rusya projeleri hangileridir?  Dünyada en büyük müteahhitlik şirketlerinin yer aldığı ENR listesinde kaçıncı sırada yer alıyor?

Rönesans Holding, 1993 senesinde Erman Ilıcak tarafından Rusya’nın St. Petersburg şehrinde kuruldu. Dünyanın 28 ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor. Ağır sanayi, imalat sanayi, kimyasal ve ilaç üretim, yiyecek ve içecek işleme tesisleri ile altyapı projeleri  gerçekleştiriyor. Otomotiv ve makine fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santrallerinin yanı sıra AVM, ofisler, oteller, konutlar ve karma yapıların inşaatlarını gerçekleştiriyor.

Holding, 2016’da 215 milyon dolar yatırım bedeli ile Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile ortak olmuştur. Dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı Engineering News Record (ENR) listesinde 2019’da dünyada 33, Avrupa’da ise 9’uncu sırada yer aldı.

Holding bünyesindeki RC Rönesans İnşaat, Fortune ve Capital listelerine göre Türkiye’deki inşaat şirketleri arasında ilk sırada yer aldı.

Rönesans Holding Rusya projelerinden bazıları:

Evrim Kulesi (Rönesans Holding)
Evrim Kulesi (Rönesans Holding)

Evrim Kulesi (Moscow City)

246 metre yüksekliğindeki Evrim Kulesi Projesi, Moscow City’nin yeni mimari simgelerinden biri.

Proje, Aziz Vasil Katedrali ve Tatlin Kulesi’nden ilham alan evrim niteliğindeki dönen bina yapısıyla gelişim ve gelecek fikrini temsil etmektedir. 169 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, farklı tasarımıyla dünyanın en iyi gayrimenkul projelerinin belirlendiği MIPIM 2016’da finale kaldı.

54 katlı bina, 80 bin metrekarelik ofis alanı ile Moskova Uluslararası İş Merkezi’nin en prestijli yapıları arasında yer aldı.

Bina merkezden başlayarak 54 katın her birinin 3 derece kıvrılarak yükseliyor. Gökdelenin, tabandan tavana toplamda 150 dereceden fazla bir açı ile saat yönüne doğru zarif bir dönüş elde etmesini sağlamakta. Kule ofislerin yanı sıra, 36 bin metrekarelik bir alanda alışveriş ve eğlence merkezi ile kapalı otoparka da ev sahipliği yapmaktadır.

Amonyak hidrojen (Rönesans Holding)
Amonyak hidrojen (Rönesans Holding)

Amonyak ve Hidrojen Üretim Tesisi (Moskova)

Proje, başkent Moskova’nın bin kilometre güneydoğusundaki Togliatti kentinde inşa edildi.Proje, Linde Azot Togliatti LLC için 2014-2017 yılları arasında inşa edilmiştir.

Zorlu iklim koşullarının yanı sıra zaman zaman ve lojistik problemlerin tek tek aşıldığı proje 2017 yılının Mart ayında üretime başladı.  Tesis senede 440 bin ton amonyak, 120 bin metreküp ise saf hidrojen üretim kapasitesine sahiptir.

Renaissance House (Rönesans Holding)
Renaissance House (Rönesans Holding)

Renaissance House (Saint Petersburg)

St. Petersburg’un merkezinde yer alan proje Renaissance House, iş merkezi ve ofislerden oluşmaktadır. Konumu, Moskovskiy Tren İstasyonu ve Nevskiy Bulvarı’na yürüme mesafesinde yer alıyor. Proje konumu şirketler için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Proje,  2003’de hizmete açıldı ve 5 bin 523 metrekare kiralanabilir alana sahip. Tarihi cephesi ve şehrin dokusuna uygun dış tasarımı ile dikkat çekiyor. İç avlusu düzeni özellikle şirket çalışanlarına için sessiz ve konforlu bir ortam sağlamaktadır.Şehir merkezinde yaşanan park sorunu iş merkezindeki yeraltı otoparkı ile çözüldü.

Sibur-ZabSib-2-Etilen-Kraker-Hidrojen-Fabrikası (Rönesans Holding)
Sibur-ZabSib-2-Etilen-Kraker-Hidrojen-Fabrikası (Rönesans Holding)

Sibur ZabSib-2 Etilen Kraker & Hidrojen Fabrikası (Tobolsk)

Tesis, Tobolsk’de  yıllık 1,5 milyon ton polietilen ve 500 bin ton polipropilen üretim kapasitesi ile ülkenin en büyük tesislerinden biri olmaktadır. Dünyada sayılı  petrokimya tesislerinden  olan Sibur ZapSib etilen kraker ve hidrojen fabrikasının inşaatı ise 2020 yılında bitti.

Ayrıca tesiste senede 244 bin ton yan mamul üretimi sağlanacak.Tesis bu kapasite ile Sibur’un polimer üretim kapasitesini ise üçe katlıyor. Bu arada ülkenin en büyük kimyasal tesisi unvanını da elde etti. Toplam yatırım bedeli ise 9,5 milyar dolardır. Ülkenin polietilen üretimini yüzde 40’ın üzerinde yükseltecek.

Kutuzovsky-MFC (Rönesans Holding
Kutuzovsky-MFC (Rönesans Holding)

Kutuzovsky MFC (Moskow Ctiy)

Moscow City’nin yakınında Kutuzovsky Bulvarı’nda  inşa edilen İdari ve Ticaret Kompleksi, şehrin konut projelerinde yeni bir döneme imza attı. Ofis ve ticari konutlardan oluşan proje, 51 ve 45 katlı iki kuleden meydana geliyor.

En yüksek noktası 193 metre olan projenin brüt olan bina yeri 251 bin 848 metrekare büyüklüğündedir. Proje iki aşamada tamamlanarak 2015 yılının Aralık ayında teslim edilmişti.

Renaissance-Pravda- (Rönesans Holding)
Renaissance-Pravda- (Rönesans Holding)

Renaissance Pravda (St. Petersburg)

2008 yılında yapımına başlanan ve 2 yılda tamamlanan Renaissance Pravda, konumu, mimarisi, konfor ve yüksek teknolojisi ile bulunduğu bölgenin “A sınıf” projeleri arasında yer almaktadır.

Başta metro olmak üzere toplu ulaşıma yürüme mesafesindedir. Ofis binasının, öncesinde 1912 yılında şehirde kurulan ünlü Pravda Gazetesi’nin ana merkezi olması ve projeyi ayrıcalıklı bir hale getirmektedir.

Proje, ek olarak eşsiz mimarisi, etkileyen 4 katlı avlusu, balkonları ve sokak ışıkları ile kentin ruhunu yansıtıyor. Ülkede USGBC tarafından LEED Altın sertifikası alan ilk ofis binası olarak da öne çıkmaktadır.

19 bin 609 metrekare kiralanabilir alana sahip proje, 2013’de, Londra’da gerçekleştirilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde üç prestijli ödüle layık görüldü. Proje,ülkede en iyi ofis gayrimenkul projesi, Rusya ve Avrupa’da en iyi ticari projeye değer görüldü.

Verkhnebakansky-Çimento-Fabrikası (Rönesans Holding)
Verkhnebakansky-Çimento-Fabrikası (Rönesans Holding)

Verkhnebakansky Çimento Fabrikası (Novorossiysk)

Proje, çimento üretim fabrikasının kapasitesini yıllık olarak 2,3 milyon tona (6.500 tpd cüruf) yükseltmeyi amaçlıyor. 416 bin 500 metrekarelik bir alan içerisinde iki aşamalı 2012 yılında tamamlandı.

Projede toplam 7 adet silo ile çimento üretimi için gerekli binalar, ünitelerin yer almaktadır. Ayrıca 146 metre yüksekliğinde bir ön ısıtıcı, konkasörler, değirmenler, dozaj üniteleri, fırınlar, soğutucular, elektro filtreler bulunuyor.

Projede, ambalajlama üniteleri, kamyon ve vagon yükleme alanları, depolar, konveyörler, galerikler ve diğer ek binalar yer almaktadır. Gerçekleştirilen betonarme işlerinin toplamı yaklaşık 120 bin metreküp’tür.

Aura-Surgut (Rönesans Holding)
Aura-Surgut (Rönesans Holding)

Aura Surgut (Surgut)

Proje, 2012 yılında tamamlandı. Sibirya Bölgesi’nde bulunan, petrol ve doğal gaz bakımından zengin olan Khanty-Mansiyskiy Bölgesi’nin en büyük şehri Surgut’ta yer almaktadır.

Alışveriş ve eğlence merkezi, 13 hektarlık bir arazi üzerinde inşa edildi ve toplam 98 bin metrekare inşaat alanıyla 66.000 metrekarelik kiralanabilir alana (GLA) sahiptir. Rusya’nın ve uluslararası perakendecilere ev sahipliği yapan AVM’de, Mediamarkt, Mothercare, H&M, Adidas ve Inditex Group (Zara, Bershka, Bull&Bear,Oysho, Massimo Dutti, Zara Home and Stradivarius) başta olmak üzere 170 mağaza bulunmaktadır.

Karma mağaza sayısı ve geniş alanı ile bölgenin en büyük alışveriş merkezi olan Aura Surgut, Commercial Real Estate Federal Awards kapsamında 2013 yılının Rusya’nın en iyi alışveriş merkezi ödülüne layık görüldü.

Comctiy (Rönesans Holding)
Comctiy (Rönesans Holding)

Comcity (Moskova)

Comctiy, başkent Moskova’da inşa edilen en büyük ofis komplekslerinden biridir.

Comcity, 45 hektarlık bir arsayı kaplıyor. Dört ofis binası, bir yeraltı alışveriş merkezi, bir spor merkezi, birçok banka, restoran, otel kompleksi ve ana okulu içeriyor. Proje 430.000 metrekare kiralanabilir alana sahiptir. 2012 yılında inşasına başlanan proje Haziran 2015’te teslim edilmiştir.

Neva Towers (Rönesans Holding)
Neva Towers (Rönesans Holding)

Neva Towers (Moskow Ctiy)

Proje, başkent Moskova’nın iş ve yaşam merkezini buluşturuyor. Moscow City’de geliştirilen Neva Towers, iki çok katlı yüksek binadan oluşmaktadır. 337 metre yüksekliğe sahip 79 katlı bir konut binası ve 65 katlı bir ofis binasından oluşuyor. Projenin brüt bina alanı 357.000 metrekare.

2019’da sonunda gayrimenkul alanları tamamlanan, 2020’de ise tüm etaplarının tamamlanması planlanan proje, “International Property Awards” (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında “Dünyanın En İyi Uluslararası Çok Katlı Konut Projesi” şeçilmiştir.

Proje, ülkenin bu kategoride ödül alan ilk projesi olmuştur. Aynı zamanda çevre dostu özellikleriyle LEED Altın Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Toplam yatırım miktarı 1.2 milyar dolardır.

Karma kullanım projeleri alanında Rusya’da sektöre yeni bir soluk getiren proje, ülkede emlak sektörünün durgunluk yaşadığı bir dönemde, “Moskova’da tüm zamanların en hızlı satan projesi” unvanını elde etti.

Renaissance-Hall (Rönesans Holding)
Renaissance-Hall (Rönesans Holding)

Renaissance Hall (St. Petersburg)

Proje kompakt bir alışveriş alanıyla A sınıfı iş merkezini bünyesinde barındıran 8 bin 719 metrekare kiralanabilir alana sahiptir.  Vladimirskiy Katedrali ve aynı adı taşıyan meydana panoramik manzaralar sunan lüks ofislerle konutlar yer almakta.

Federasyon Kulesi (Moskova)
Federasyon Kulesi (Moskova)

Federasyon Kulesi (Moskova)

Proje, 2014-2018 yılları arasında inşa edildi. 374 metre uzunluğundaki proje, ticari faaliyetler, yaşam alanı ve eğlenceyi tek bir ortamda birleştirdi.  Moskova Uluslararası İş Merkezi’nin (Moscow City) simgelerinden biri oldu. Proje, 200 bin metrekare inşaat alanına sahiptir.  95 katlı proje, Doğu ve Batı olmak üzere ortak bir podyumu paylaşan iki kuleden oluşmaktadır. Klasik ve yenilikçi tasarımı mimari tasarımında birleştiren projenin içinde seçkin konutlar ve restoranlar, ofisler ve ticari alanlar yer almaktadır.

Rusya nüfusu ne kadar? Rusya’nın en kalabalık şehri hangisi? öğrenmek için tıklayınız…

spot_img

Duma | Rusya Meclisi alt kanadı

Rusya Meclisi Duma, Duma seçimleri, Duma başkanı, Duma'daki partiler ve komisyonları...Rusya Federasyonu Devlet Duması, Rus parlamentosu Federal Meclisi’nin alt kanadıdır. Duma, Rusça 'düşünmek' anlamındadır....

Rusya’nın kalbi Kızıl Meydan

SSCB’nin son lideri Gorbaçov kim?

Saratov

spot_img
spot_img

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

www.antyapi.com.trspot_img

Gözden Kaçmasın

spot_img
spot_img
faizsiz kredi
gaziantep escort ataşehir escort bayan malatya bayan escort